היי, אני הצד היותר שקט של הבלוג הזה ואת הנשנושים שלי אני אוהב להכין ב-5 דקות, להמציא אותם לוקח קצת יותר כמובן – אבל זה שווה את זה! 🙂 

מה גם שצורת האכילה הזאת שנקראת “טורטייה” היא אחת הכיפיות בעולם מבחינתי, תמיד אהבתי FINGER FOOD, כזה שתופסים ביד, מקפלים כמה דברים טובים ביחד ונוצר ביס מיוחד בלתי נשכח.

כשהייתי נער הייתי מטורףףף על מלאווח מגולגל עם חומוס ומלא תוספות, אני והחברים שלי קראנו לזה – “אנג’ליטה”.אלו למשל ביסים שאני לא שוכח, שהייתי מכור אליהם.

מאז שיניתי המון הרגלי תזונה, אני לא סובל מצליאק אבל גלוטן עושה לי פחות נעים בבטן ובלי קשר, העדפתי לוותר על ההרגל של נשנוש פרוסת לחם אחת, שתיים, שלוש 🙂 ליד כל ארוחה ולהפוך את האוכל למשהו הרבה יותר קליל ואז להפחית בפחמימות וסוכרים. 

הטורטייה הזאת מדהימה כי היא לא דורשת הכנות והשריות אלא רק דברים מאד פשוטים ותוך 5 דקות יש טורטייה דקה, מרשימה וטעימה בטירוף שכל המשפחה תגלגל בתוכה מעדנים ותטרוף!
מכאן רק נותר לכם לדמיין מה בא לכם לשים בפנים… 

הטורטייה הזאת מדהימה כי היא לא דורשת הכנות והשריות אלא רק דברים מאד פשוטים ותוך 5 דקות יש טורטייה דקה, מרשימה וטעימה בטירוף שכל המשפחה תגלגל בתוכה מעדנים ותטרוף! מכאן רק נותר לכם לדמיין מה בא לכם לשים בפנים.  

על נפלאות הדוחן והעדשים לא אכביר במילים, יש לו יחסי ציבור דיי גרועים כי במקור הוא מזון לתוכים, אבל הוא אחד הדגנים המזינים ביותר שקיימים והיום הוא כבר זמין לנו כמעט בכל חנויות הטבע.

כדאי ומומלץ להכיר ולהתחיל להתיידד איתו!!!

רכיבים :

ל4-6 טורטיות קטנות  2\3 גדולות

  • ½ כוס קמח דוחן
  • ¼ כוס קמח עדשים כתומות
  • 2 כפות קמח טפיוקה
  • 0.5 כפית מלח
  • כפית שמן זית
  • כפית טחינה גולמית
  • 1 כוס מים.

הכנה :

חשוב מאד *מחבת טובה דקה + תרווד טוב.

  • ערבבו את היבשים והרטובים יחד בקערה עד שמתקבל נוזל דליל
  • חממו מחבת על אש גדולה : אחרי שהיא לוהטת – הוסיפו טיפה’לה שמן ומזגו שכבה דקה כ1/4 כוס למחבת לטורטייה קטנה, כ ½ כוס לטורטייה גדולה.
  • הטו את המחבת מצד לצד כדיי לפזר את הבלילה באופן שווה
  • הנמיכו מעט את האש לבינונית.
  • המתינו כ-דקה\דקה וחצי (לא שישחים, אלא שיתגבש, הפכו לצד השני לעוד דקה.

*לפעמים קורה שהטורטייה הראשונה לא יוצאת מושלמת, אל תתיאשו… זה קשור לחיבור בין החום של המחבת ולשמן. השנייה תצא לכם מצויין!

ספרו איך יצא ממש אשמח לשמוע. בתיאבון!!!

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

ראיתם אותנו בהדסטארט?! בואו לתמוך בהקמת פס הייצור שלנו למוצרים הכי טעימים בעולם, טבעוניים וללא גלוטן. כל הפרטים כאן
>>>

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. האם אפשר להחליף את הקמח דוחן בדוחן טחון?
    תודה

    1. היי מאיה : -)
      לא ניסיתי וזה תלוי עד כמה המטחנה שלך עושה קמח דק.

      אם יש לך מטחנה טובה, זה יכול לעבוד.
      אם זה מה שיש לך בבית ובא לך – תנסי זה 5 דק 😃

  2. היי. אפשר ללא קמח טפיוקה?

    1. היי מלי, לא.
      הוא נותן את האלסטיות לטורטייה.
      ללא הטפיוקה זה ייצא לא יתבשל טוב בדלילות הזאת ובמרקם עיסתי יותר תצא לך פיתה דיי דחוסה שזה גם טעים אבל זה לא טורטייה.
      אם ניסית משהו תעדכני שנחכים כל אנו, שבת שלום. 😊🙏

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות