קטגוריות

טורטייה דוחן ועדשים ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

היי, אני הצד היותר שקט של הבלוג הזה ואת הנשנושים שלי אני אוהב להכין ב-5 דקות, להמציא אותם לוקח קצת יותר כמובן – אבל זה שווה את זה! 🙂 

מה גם שצורת האכילה הזאת שנקראת "טורטייה" היא אחת הכיפיות בעולם מבחינתי, תמיד אהבתי FINGER FOOD, כזה שתופסים ביד, מקפלים כמה דברים טובים ביחד ונוצר ביס מיוחד בלתי נשכח.

כשהייתי נער הייתי מטורףףף על מלאווח מגולגל עם חומוס ומלא תוספות, אני והחברים שלי קראנו לזה – "אנג'ליטה".אלו למשל ביסים שאני לא שוכח, שהייתי מכור אליהם.

מאז שיניתי המון הרגלי תזונה, אני לא סובל מצליאק אבל גלוטן עושה לי פחות נעים בבטן ובלי קשר, העדפתי לוותר על ההרגל של נשנוש פרוסת לחם אחת, שתיים, שלוש 🙂 ליד כל ארוחה ולהפוך את האוכל למשהו הרבה יותר קליל ואז להפחית בפחמימות וסוכרים. 

הטורטייה הזאת מדהימה כי היא לא דורשת הכנות והשריות אלא רק דברים מאד פשוטים ותוך 5 דקות יש טורטייה דקה, מרשימה וטעימה בטירוף שכל המשפחה תגלגל בתוכה מעדנים ותטרוף!
מכאן רק נותר לכם לדמיין מה בא לכם לשים בפנים… 

https://youtu.be/AM2AmDrXEcU

הטורטייה הזאת מדהימה כי היא לא דורשת הכנות והשריות אלא רק דברים מאד פשוטים ותוך 5 דקות יש טורטייה דקה, מרשימה וטעימה בטירוף שכל המשפחה תגלגל בתוכה מעדנים ותטרוף! מכאן רק נותר לכם לדמיין מה בא לכם לשים בפנים.  

על נפלאות הדוחן והעדשים לא אכביר במילים, יש לו יחסי ציבור דיי גרועים כי במקור הוא מזון לתוכים, אבל הוא אחד הדגנים המזינים ביותר שקיימים והיום הוא כבר זמין לנו כמעט בכל חנויות הטבע.

כדאי ומומלץ להכיר ולהתחיל להתיידד איתו!!!

רכיבים :

ל4-6 טורטיות קטנות  23 גדולות

  • ½ כוס קמח דוחן
  • ¼ כוס קמח עדשים כתומות
  • 2 כפות קמח טפיוקה
  • 0.5 כפית מלח
  • כפית שמן זית
  • כפית טחינה גולמית
  • 1 כוס מים.

הכנה :

חשוב מאד *מחבת טובה דקה + תרווד טוב.

  • ערבבו את היבשים והרטובים יחד בקערה עד שמתקבל נוזל דליל
  • חממו מחבת על אש גדולה : אחרי שהיא לוהטת – הוסיפו טיפה'לה שמן ומזגו שכבה דקה כ1/4 כוס למחבת לטורטייה קטנה, כ ½ כוס לטורטייה גדולה.
  • הטו את המחבת מצד לצד כדיי לפזר את הבלילה באופן שווה
  • הנמיכו מעט את האש לבינונית.
  • המתינו כ-דקהדקה וחצי (לא שישחים, אלא שיתגבש, הפכו לצד השני לעוד דקה.

*לפעמים קורה שהטורטייה הראשונה לא יוצאת מושלמת, אל תתיאשו… זה קשור לחיבור בין החום של המחבת ולשמן. השנייה תצא לכם מצויין!

ספרו איך יצא ממש אשמח לשמוע. בתיאבון!!!

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה
– ניתן להשיג בחנויות וברשתות הטבע



לעמוד המוצרים שלנו לחץ כאן

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט
קבל את העדכונים האחרונים

הירשם לניוזלטר שלנו

.ללא ספאם, התראות רק על מתכונים חדשים, עדכונים.

Related Posts

קיש ברוקולי וגבינות טבעוני

שבועות החג האהוב ביותר על כולם גם בגלל המאכלים הקלילים השופעים בירקות ופירות העונה וגם בגלל שזהו חג שמגיע אלינו כל שנה בעיצומו של האביב

4 מחשבות על “טורטייה דוחן ועדשים ללא גלוטן”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה