ככה תלמדו להכין טופו קריספי ברוטב דביק, חמצמץ, מתוק וטעים כמו במסעדה אסיאתית, רק שאתם יודעים בדיוק מה יש בתוך המנה  🙂 טיפונת שמן וללא סוכר מעובד.

בגלל שאנחנו עובדים הרבה מהמטבח בבית, לפעמים ללכת לאכול בחוץ זה מפתה כי יש מי שמגיש לך את האוכל ועושה אח”כ את הכלים (לבשל אני אוהבת את כל המסביב קצת פחות כמובן)

ובלי קשר אנחנו מאד אוהבים אוכל אסיאתי אבל הבעיה שבהרבה מסעדות אתה לא באמת יודע מה שמים לך באוכל שיעשה אותו כ”כ טעים מה שמתבטא בתחושה פחות טובה אח”כ, גם כשהמנה טבעונית לפעמים יש בה ה-מון סוכר ורטבים תעשייתים.

After >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Before

אפילו יש מסעדה אחת בדרום תל אביב שאנחנו כבר מבקשים בלי בושה מהמלצר “בלי מונוסודיום, בלי עמילנים, ועם מעט שמן”. לא תמיד זה עובד לנו אבל אנחנו מנסים 🙂

בגלל זה אני אוהבת מתכונים כאלה, שתוך כמה דקות (באמת כמה דקות!) יש לך את האוכל של המסעדה בתוך הבית, רק בלי רכיבים מסתוריים ועם הרבה איכות ובריאות.

מה שנשאר עכשיו זה הכלים בכיור, אבל גם זה בקטנה ומולי על זה. 🕺

רכיבים:

  • 300 גר’ טופו במרקם קשה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח +פלפל
    לרוטב:
  • 2 כפות מייפל
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף תמרהינדי – סירופ לא משחה
  • מיץ מלימון 1
  • גרידת לימון
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית קמח טפיוקה / אורז מלא
  • בצל ירוק לקישוט 

    הכנה:
  • חממו תנור מראש ל 220c – אם יש טורבו אז מומלץ
  • חתכו את הטופו לקוביות ונגבו מנוזלים עודפים. בקערה ערבבו את הטופו עם השמן זית ומלח פלפל
  • תאפו עד אשר נעשה קריספי מבחוץ – לי הספיקו 10 דק’ , משתנה מתנור לתנור
  • כשהטופו כמעט מוכן הכינו את הרוטב
  • מזגו את כל המרכיבים למחבת עמוקה מלבד הטפיוקה. ערבבו היטב וכשהרוטב חם אבל עוד לא רתח הוסיפו את הטפיוקה וערבבו היטב שלא יווצרו גושים.
  • ערבבו 2-3 דק’ נוספות עד אשר מסמיך
  • הוסיפו את הטופו וערבבו היטב במחבת 2-3 דק’ נוספות.
  • קשטו בבצל ירוק ומעט גרידת לימון הגישו מיד לצד אורז וירקות 🙂

    בתיאבון!!! 🙂 

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. היי ותודה מראש.
    2 שאלות:
    1. האם אפשר להשתמש גם בקמח רגיל?
    2. אם אני רוצה להוסיף ירקות, אלו ירקות יתאימו פה והאם להקפיץ / לאפות אותם עם הטופו או בנפרד?

    1. היי כרמית בשמחה,

      1.לא ניסיתי עם קמח רגיל לכן אני לא יודעת.
      2. יתאים פה ברוקולי, שעועית ירוקה, אפונת שלג, כרוב, הייתי מגינה אותם בנפרד בתנור או בהקפצה ואז מוסיפה אותם לרוטב.
      🙂
      בתיאבון תספרי לי איך יצא

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×

עגלת קניות