איזה כיף שהאביב כבר כאן, ימים יפים של ישיבה באוויר הצח, שמש נעימה מלטפת את הפנים זה הזמן להתחיל לארח אצלנו בחצר לארוחות מפנקות… 🙂

אלה הימים שמתחילים להסתכל על הבית, אצלנו כרגע בעיקר על החצר, ולראות את התיקונים והשיפוצים שבא לנו לעשות עם בוא האביב.
אז אתמול כבר התחלנו בכך שמצאנו חמישה כיסאות יפים מקש באתר אגורה למסירה, בול מה שחיפשנו, קלים, נערמים בקלות והכי חשוב כאלה שאפשר לשכוח מהם בחוץ בלי שיהרסו.

אתר אגורה למי שלא מכיר, זו פלטפורמה ממש מגניבה, היא מבוססת על יחסי גומלין, זאת אומרת כשרצינו לקבל את הטלפון של מי שמסרה את הכיסאות, היינו צריכים לפרסם בעצמנו פריט שאין לנו שימוש עבורו וכך עוד באותו היום מישהי חמודה אספה מאצלנו אהיל זכוכית נחמד שישב מיותם… ואז לא רק שקיבלנו בדיוק את מה שרצינו גם נתנו בחזרה ושימחנו בית אחר.

אנחנו מאוד מאמינים בלרכוש או לקבל חפצים, בגדים, רהיטים וכלי נגינה יד שנייה, כיוון שהעולם שלנו כבר עמוס בחומר ובכך אנחנו תורמים למחזור של מה שכבר קיים, זה כמובן אף פעם לא יבוא על חשבון האסתטיקה או הטעם האישי שלנו ותמיד תמיד ימצא חן ויופי בעיננו.

אז השנה כשאתם מחדשים את הבתים שלכם לקראת האביב, תראו מה אתם יכולים לעשות בלי לקנות בדרכים המוכרות 🙂

אוקיי ולמתכון :

מנה מושלמת לאירוח, לא רק שהיא טעימה בטירוף, אלא גם קלה ומהירה להכנה, עשירה בחלבון ודלה בשומן, משביעה אך לא מכבידה, מרשימה במראה שלה, ללקק את האצבעות כבר אמרתי?!   

השילוב של עשבי התיבול עם היין הלבן והשמן זית יוצרים ארומה מעוררת תיאבון שמופצת בכל הבית בזמן הצלייה, ירקות פריכים וחמצמצות טרייה מהלימון…חגיגה !

רכיבים:

  • 600 גר’ טופו (2 חב’ קטנות או ⅔ חבילה גדולה)
  • צרור קטן מכל אחד: נענע, פטרוזיליה, טימין וזעתר + כמה עלים מכל סוג לקישוט
  • 2 שומר – פרוס לאורכו
  • 2 קישוא ירוק כהה – פרוס באלכסון למטבעות
  • 1 לימון פרוס לרוחב לעיגולים דקים
  • 1 כוס יין לבן
  • 3 כפות שמן זית + כף שמן זית להגשה
  • 1 כפית מלח גס (אני משתמשת באטלנטי)
  • פלפל שחור גרוס גס

הכנה:

  • חממו תנור ל 200c טורבו או גריל
  • קצצו היטב את עשבי התיבול
  • ערבבו בקערה את היין לבן, שמן זית ומלח ביחד עם עשבי התיבול
  • בתבנית עמוקה מזגו מעט מעשבי התיבול בתחתית והתחילו לרכיב את המנה :
  • שורה של שומר, מעליו שורה של טופו ועליו מזגו מן התערובת של עשבי התיבול, מעל העשבי תיבול הניחו פלח לימון ולצדו פרוסת קישוא – כך חוזר חלילה עד שהסתיימו כל המרכיבים
  • מזגו את שארית הרוטב מעל הכל וגרסו פלפל שחור
  • הכניסו לתנור למשך 15-20 דק’ או עד שמשחים
  • הוציאו, בזקו עוד עלים טריים וירוקים לקישוט ושמן זית

בתיאבון ! הגישו לצד אורז או תפו”א

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות