תאנים טריות
כמה חיכיתי שתבשילו
ותהיו עסיסיות
ומי שטרם אכל תאנה טרייה בחייו...
רוצו לירקן או צאו ללקט בבוסתן!

 

הידעתם שיש מלא אוכל סביבכם בחינם? אפשר ללקט בשדות, בוסתנים, יערות וליד גדות נהר החל מעשבי תבלין ועד פירות וירקות של ממש? 

זה מה שנקרא ליקוט, אפילו בתוך עיר גדולה ניתן למצוא שטחים ירוקים שבהם יש אוצרות של ממש! 

דמיינו שיום אחד בכל עיר יהיו פזורים יערות מאכל, פתוחים ונגישים לציבור הרחב בהם גדל שפע וכל אחד יוכל לבוא ולקטוף לפי הצורך שלו, אף אחד לא יישאר רעב, והטבע והאדמה יחזרו לאיזון שלהם.  

 

 אחחח.. עוד חזון למועד, זאת קיימות! 

הפוסט הזה נולד אחרי שיחה עם אביבית ברקוביץ’ (מלקטת בחסד) שאני רואה את הפוסטים מעוררי ההשראה שלה כבר שנים.

בימים אלו היא מפתחת אפליקציית ליקוט כדיי שנדע לזהות ולהכיר כל צמח, מה אכיל ומה מומלץ ממש לשלב בתזונה שלנו, אני למשל רק בשנים האחרונות גיליתי שריג’לה וחוביזה שגודלות בשפע בכל מקום נחשבות ממש לסופר פודס! וזאת רק ההתחלה… הכמות ידע שיש לאביבית להעביר אלינו הלאה היא אדירה, זו נדיבות

אז בקיצור נשארו ימים אחרונים לפרוייקט ואני מאוד אשמח שהאפליקציה הזו תצא לאור כדי שנוכל לטייל ולאכול !

 זה הלינק למי שרוצה לתמוך:

http://bit.ly/App_Etz_Hadaat

ואם כבר בשבת הזו מתחשק לכם לצאת ללקט תאנים טריות עם המשפחה או עם חברים ולהכין את הטארט המושלם הזה אביבית הכינה לנו רשימה במיוחד לפוסט הזה : 

תאנים נמצאות בעיקר בבוסתנים ביישובים ערביים נטושים, וכמובן יש בערים ומושבים עצים שהמועצה נטעה. 

דוגמאות למיקומים: עין נבוריה שביער ביריה, ליד מעיין הסטף בהרי ירושלים, ואפילו בפארק הירקון.

לכוון בוויז “עין נבוריה” , לחנות ועצי התאנים כבר יראו לכם מהחניה

בסטף – לכוון “מעיין הסטף” ולצעוד על פי החיצים – התאנים מצלות על השביל.

בתל אביב – באזור 7 תחנות.

בנוסף יש את זה: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1P_UHqj7lX2dV-tvlr_ky5mhIo-o&ll=32.077419054093866%2C34.760598651829014&z=13

ששם אפשר למצוא את כל מיקום עצי הפרי בישראל.

רכיבים:

לבצק – 

  • 1 כוס קמח שיבולת שועל
  • ¾ כוס פתיתי שיבולת שועל שלמים
  • ¾ כוס שקדים קלויים מלוחים
  • 1 כף סוכר קוקוס
  • 1 כף שמן 
  • ½ כוס מים

למילוי – 

  • 300 גר’ פירות יער מופשרים
  • 250 מל’ קרם קוקוס (השתמשתי במיכל קטן של ארוי די לבן)
  • ¼ כוס קמח טפיוקה
  • ¼ כוס סוכר קוקוס (או לפי הטעם)
  • ½ כפית תמצית וניל

לזיגוג – 

  • 10-12 תאנים טריות
  • ¼ כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • ½ כף קמח טפיוקה 
  • 1 כף סוכר קוקוס (או לפי הטעם )
  • עלי זעתר / נענע טריים 

 

הכנה:

בצק – 

  • חממו תנור ל175c על מצב אפייה. 
  • במעבד מזון טחנו יחד את כל הרכיבים עד שמתקבל בצק לח .
  • הניחו את הנייר בין שני ניירות אפייה ורדדו אותו לגודל שמתאים לתבנית הפאי שלכם.
  • הניחו את הבצק על התבנית , חתכו את העודפים והצמידו אותו לתבנית.
  • חוררו את התחתית של הבצק בעזרת מזלג.

מילוי – 

  • בבלנדר טחנו יחדיו את כל המרכיבים עד אשר מתקבל קרם חלק. 
  • מזגו את הקרם על הבצק , הכניסו לתנור ואפו במשך 30 דק’.

זיגוג – 

  • חתכו את התאנים לרבעים יפים.
  • כשהטארט מוכן הניחו לו להצטנן לפחות 10 דק’ בטמפ’ חדר.
  • בסיר קטן חממו את המים ומיץ לימון, הוסיפו את הסוכר קוקוס והמיסו אותו. הוסיפו את הקמח טפיוקה וערבבו היטב, שלא יווצרו גושים, עד שנעשה מעט צמיגי.
  • הטביעו מעט את התאנים לתוך הקרם וסדרו בצורה סימטרית.
  • בעזרת מברשת סיליקון או כף מזגו את הזיגוג על גבי התאנים.
  • צננו במקרר לשעתיים, קשטו בזעתר / נענע והגישו.
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

בישול - PLANT BASED יומיומי טעים ובריא. ללא גלוטן.

לפתוח אפשרויות חדשות וטעמים שמתאימים גם לאנשים עסוקים וגם למי שלא אוהב לבלות הרבה זמן במטבח אבל רוצה להזין את עצמו ואת האנשים שהוא אוהב באוכל טבעי מחומרי גלם איכותיים שיוצא ממש ממש טעים!

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות