טאקוס ג'ק פרוט ושעועית מנומרת חלומות מקסיקניים מתגשמים - הגרסא הטבעונית וללא גלוטן 🙂

ג’ק פרוט… נכבשתי למראה הפרי האקזוטי הזה, המרקם שלו נראה חלומי, פינטזתי עליו הרבה זמן כשראיתי אותו בבלוגים מחו”ל, והנה סוף סוף הוא זמין לנו גם בארצנו הקטנטונת.

אך מה הערכים התזונתיים שלו הם לא רבים, בטח לא במצבו המשומר, לכן ציוותתי אותו עם שעועית מנומרת כדי להנות גם מחלבון משביע וטעים.

עוד מוצר חדש שהתנסיתי בו הפעם אלה טאקוס תירס מוכנים, אני לרוב לא נוטה להמליץ על מוצרי מזון מעובדים, אבל רשימת הרכיבים שלו כל כך קצרה.
המוצר מכיל: תירס, מים ושמן כך שמדי פעם זה ממש סבבה, שלא לדבר על כיף, טעים, קראנצ’י וחוסך ים של זמן!

 והנה לכם ארוחה סקסית, עשירה בכל טוב, חגיגית וצבעונית ממש פיאסטה לטינית בגרסה הטבעונית.

הצעתי שתי גרסאות הכנה, אחת בסיר לחץ ואחת בסיר רגיל, אני ממש ממליצה על רכישת סיר לחץ, אני קניתי של סולתם ב 200 ש”ח ומאז אני לא מביטה לאחור…

תהנו!  

רכיבים: (12 טאקוס)


תבשיל שעועית וג’ק פרוט

  • 300 גר’ שעועית מנומרת (פינטו) – מושרית ללילה
  • 1 פחית ג’ק פרוט אורגני מסונן ומגולען
  • 1 פלפל אדום – חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר – חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל – חתוך לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום – קצוצות
  • תבלינים 1 כפית מכל אחד – פפריקה מעושנת, פפריקה מתוקה, פלפל שחור
  • ½ כפית פלפל קאיין
  • 2 עלי דפנה
  • 3 גבעולי טימין
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • 3 כוסות מים – בסיר לחץ / 5 כוסות מים בסיר רגיל
  • ¾ כף מלח

    ירקות למילוי

     

  • ¼ כרוב – חתוך לרצועות דקות
  • ½ בצל סגול קצוץ
  • 3 עלי חסה  – חתוכה לרצועות
  • 2 עלי קייל – חתוך לרצועות
  • חופן עלי ארוגולה
  • 1 אבוקדו – חתוך לרצועות
  • ½ כוס תירס
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות

    1 חב’ טאקוס תירס פריך למילוי
    ½ מיכל יוגורט סויה בטעם טבעי

    הכנה בסיר לחץ:

     

  • הכניסו את השעועית לסיר לחץ פתוח וכסו במים. על אש גבוהה חממו עד אשר מצטבר קצף. סננו את השעועית והמים והשאירו במסננת.
  • החזירו את הסיר הריק לאש וטגנו עם השמן זית את הבצל עד שנהיה שקוף. הוסיפו את השום ולאחר כדקה הוסיפו את הפלפל האדום ואת הגזר וטגנו במשך כמה דקות.
  • הוסיפו את התבלינים – ללא המלח – וטגנו אותם עד אשר מפיצים ריח.
  • הוסיפו את השעועית והג’ק פרוט וטגנו היטב.
  • הוסיפו את ה-3 כוסות מים וכסו את הסיר עם המכסה לחץ לפי הוראות יצרן. כשהצ’ופצ’יק מתרומם, הנמיכו את האש והורידו את השסתום למצב מאונך. בשלו במשך 30 דקות.
  • לאחר 30 דקות כבו את האש והורידו לחץ מהסיר.
  • כשהלחץ ירד הסירו בזהירות את המכסה, הדליקו את האש והוסיפו את המלח.
  • המשיכו לבשל עד אשר כמעט כל הנוזלים מתאדים והג’ק פרוט נצרב על דפנות הסיר. בעזרת מזלג עזרו לג’ק פרוט מעט להיפתח עם הסיבים שלו.
  • חממו תנור על 180c ואפו את הטאקוס מחוברים למשך 5 דק’ עד שנעשים פריכים.
  • הרכיבו את הטאקוס כשהירקות בחלק הפנימי ומעליהם מונח התבשיל. מזגו מעט יוגורט חמצמץ מלמעלה בזמן ההגשה.

    הכנה בסיר רגיל:

     

  • הכניסו את השעועית לסיר פתוח וכסו במים. על אש גבוהה חממו עד אשר מצטבר קצף. סננו את השעועית והמים והשאירו במסננת.
  • החזירו את הסיר הריק לאש וטגנו עם השמן זית את הבצל עד שנהיה שקוף. הוסיפו את השום ולאחר כדקה הוסיפו את הפלפל האדום ואת הגזר וטגנו במשך כמה דקות.
  • הוסיפו את התבלינים – ללא המלח – וטגנו אותם עד אשר מפיצים ריח.
  • הוסיפו את השעועית והג’ק פרוט וטגנו היטב.
  • הוסיפו את ה- 5 כוסות מים וכסו את הסיר עם מכסה.
  • בשלו במשך 2-3 שעות או עד שהשעועית מתרככת לחלוטין כמו חמאה.
  • כשהשעועית רכה הסירו את המכסה והוסיפו את המלח.
  • המשיכו לבשל עד אשר כמעט כל הנוזלים מתאדים והג’ק פרוט נצרב על דפנות הסיר. בעזרת מזלג עזרו לג’ק פרוט מעט להיפתח עם הסיבים שלו.
  • חממו תנור על 180c ואפו את הטאקוס מחוברים למשך 5 דק’ עד שנעשים פריכים.
  • הרכיבו את הטאקוס כשהירקות בחלק הפנימי ומעליהם מונח התבשיל. מזגו מעט יוגורט חמצמץ מלמעלה בזמן ההגשה.

    בתיאבון ולבריאות!!! 
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

#בוקר_צהריים_ערב

בישול טבעוני יומיומי בריא, מהיר, דל שומן ודל פחמימה על בסיס ירקות, חלבונים, דגנים וקטניות.

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות