אחחח החורף הזה ואיזה כיף שיצאה השמש!

זה מתכון הבסיס שלי כמעט לכל סוג של קציצה, פשוט, קל ומופלא, כמעט תמיד אני עושה גרסה שלו ורק מחליפה את עשבי התיבול או הירקות שנמצאים בתוכו.

את הרעיון לרוטב קיבלתי מחברתי לאורה הארגנטינאית הלוהטת, שברייש מתגלגלת סיפרה לי איך על רוטב כוסברה האגדי שלה… לא הייתי צריכה הרבה שכנוע ושדרגתי בחלב סויה מצומצם .  

נכון כוסברה זה טעם נרכש, אבל אני מבטיחה לכם , זהו זה מספיק .. שאחרי שרוכשים אותו לא מסתכלים אחורה 🙂

כל המים שיורדים מהשמיים עושים פלאות לטבע ולתוצרת הארץ, כך שהירוק השנה ירוק מאוד, וזה אומר שיש שפע של עלים ירוקים לבשל איתם ולהתחזק מהם.

הידעתם שהצבע הירוק בצמחים – כלורופיל דומה במבנה ובתכונות שלו להמוגלובין – הצבע האדום בדם + הירקות והעלים הירוקים נמצאים במקום הראשון בסולם הבריאות. הם עשירים במגנזיום, בברזל, באשלגן, באבץ, בזרחן, בויטמינים A, C, E, K  ובסידן ונספגים פי 2 בגוף מאשר ממקורות אחרים!

כמו כן, הם גם מקור מדהים של: סיבים תזונתיים, חומצה פולית, כלורופיל המטהרים את הדם. הם לא מכילים שומן וכולסטרול. כמות הקלוריות שבהם מזערית ( 10-15 קק”ל ל-100), ומומלץ מאודדד לכלול אותם בתפריט היומי.

ספרו איך היה …הילדים נהנו? בתיאבון!!! 🙂 

  • רכיבים קציצות:

     

  • 300 גר’ טופו
  • ½ כוס עדשים כתומות מושרות
  • ½ כוס שיבולת שועל (בפסח – ניתן להמיר בקמח עדשים) 
  • 1 קישוא גדול
  • ½ כוס פתיתי בצל אפוי יבש (ניתן לרכוש בחנויות תבלינים\טבע)
  • 2 שיני שום
  • 2 דפים אצות נורי
  • ½ צרור כוסברה

    לרוטב:

     

  • ½ 1 צרור כוסברה – קצוץ
  • 2 פלפלים אדומים- פרוסים דק
  • 1 פלפל ירוק חריף – פרוס לטבעות
  • 5 שיני שום – פרוסות
  • 2 כוסות חלב סויה / 1 כוס קרם קוקוס
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס מים
  • מלח פלפל
  • 1 כפית מחוקה כמון
  • 1 כפית מחוקה כורכום

     

    הכנה קציצות :

  • במעבד מזון -פוררו פנימה את הטופו והוסיפו את כל המרכיבים מלבד הכוסברה.
  • אחרי שהכל טחון היטב הוסיפו את הכוסברה וטחנו מעט שלישארו חתוכות של עלים.
  • החליפו לסכין של המגרדת וגרדו את הקישוא. העבירו הכל לקערה וערבבו היטב בידיים.
  • חממו תנור ל 175c
  • בידיים רטובות תיצרו כדורים מהעיסה והניחו על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות.
  • הכניסו לתנור ל 15 דק’

     

    הכנה רוטב:

  • חממו את השמן זית וטגנו את השום, התבלינים והפלפלים עד לריכוך.
  • הוסיפו את החלב סויה ומים וערבבו במשך 5-7 דק’ עד שמסמיך.
  • הוסיפו את הכוסברה וערבבו היטב.
  • כשהקציצות מוכנות הוציאו צננו מעט שיתיצבו, ולאחר מכן הוסיפו לרוטב ובשלו יחד 3-5 דק’
  • הגישו חם מומלץ לצד אורז בסמטי

    בתיאבון!
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. אם לא רוצים טעם של דג אז פשוט לוותר על האצות?

    1. נכון מאוד 🙂

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות