קטגוריות

חציל חגיגי עם איולי גרעיני חמניה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

חציל חגיגי עם איולי גרעיני חמניה
ועגבניות צלויות

המתכון הזה מפיל לסתות בכמה שהוא מרשים, והוא קל קל קל ומהיר להכנה! מבטיחה 🙂

את הרעיון למתכון הזה קיבלתי ממסעדת פרונטו שעבדתי בה כשהייתי סטודנטית,

מהרגע שהשתחררתי מהצבא ועד היום שסיימתי ללמוד עבדתי כמלצרית במסעדות רבות, לרוב מסעדות יוקרה, עבודה קשה אבל מאוד אהבתי אותה, בעיקר בגלל האוכל, למדתי המון על עולם הקולינריה ותמיד היו לי שיחות מרתקות לתוך הלילה עם השפים של המסעדות

אז במקור החציל הזה היה מוגש ברוטב גורגונזולה, מנה אגדית של פרונטו, אני לא יודעת אם היא עוד מוגשת היום.

אני נתתי לה אינטרפרטציה טבעונית ובריאה עם האיולי גרעיני חמניה, הגרעינים הם נציגי "השומנים הבריאים", שעשירים בחלבון, סידן וברזל!

רכיבים חציל:

  • 1 חציל גדול/ בינוני – במשקל קל (חשוב)
  • חופן עגבניות שרי חצויות / 2 עגבניות רגילות מחולקות לרבעים
  • שמן זית לזילוף
  • מלח גס (אטלנטי מומלץ)
  • מחבת פסים + תבנית תנור עם נייר אפייה משומן

    רכיבים איולי:

  • ½ כוס גרעיני חמניה – מושרים ללילה +( חופן קלוי במחבת לא חובה)
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון 1
  • ½ שן שום
  • ½ כוס מים
  • ½ כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס גס
  • חופן פטרוזיליה קצוצה גס

    הכנה חציל:

  • חממו תנור ל175c
  • חתכו את החציל לקובייה ישרה  – באלכסון כך תשמרו על מירב הבשר שלו
  • חממו מחבת פסים שתהיה לוהטת – ללא שמן!
  • צרבו את החציל מכל צד כ 2-3 דק'
  • הניחו את החציל הצרוב והעגבניות על תבנית התנור ובזקו מלח בנדיבות וזלפו מעל הכל שמן זית
  • אפו במשך 15 דק' – הוציאו את העגבניות – הכניסו חזרה את החציל לעוד 10 דק'
  • סה"כ אפייה לחציל 25 דק'
  • בעזרת שיפוד עץ ניתן לנעוץ בחציל עד המרכז כדי לוודא שהוא אכן מוכן

    הכנה איולי:

  • טחנו בבלנדר מהירות גבוהה את כל המרכיבים מלבד הפטרוזיליה עד אשר מתקבל מרקם חלק
  • הוסיפו את הפטרוזיליה וערבבו היטב

    הגשה:

  • מרחו בנדיבות איולי על צלחת שטוחה , קשטו בעגבניות הצלויות  ופטרוזיליה קצוצה
  • ניתן לקלות חופן גרעיני חמניה ולקשט מלמעלה – מוסיף קראנצ'יות ויופי למנה
  • ניתן להגיש חם / טמפ' חדר – לא מומלץ קר
  • בתאבון וחג שמח!

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה
– ניתן להשיג בחנויות וברשתות הטבע



לעמוד המוצרים שלנו לחץ כאן

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט
קבל את העדכונים האחרונים

הירשם לניוזלטר שלנו

.ללא ספאם, התראות רק על מתכונים חדשים, עדכונים.

Related Posts

קיש ברוקולי וגבינות טבעוני

שבועות החג האהוב ביותר על כולם גם בגלל המאכלים הקלילים השופעים בירקות ופירות העונה וגם בגלל שזהו חג שמגיע אלינו כל שנה בעיצומו של האביב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גלילה למעלה