חציל חגיגי עם איולי גרעיני חמניה
ועגבניות צלויות

המתכון הזה מפיל לסתות בכמה שהוא מרשים, והוא קל קל קל ומהיר להכנה! מבטיחה 🙂

את הרעיון למתכון הזה קיבלתי ממסעדת פרונטו שעבדתי בה כשהייתי סטודנטית,

מהרגע שהשתחררתי מהצבא ועד היום שסיימתי ללמוד עבדתי כמלצרית במסעדות רבות, לרוב מסעדות יוקרה, עבודה קשה אבל מאוד אהבתי אותה, בעיקר בגלל האוכל, למדתי המון על עולם הקולינריה ותמיד היו לי שיחות מרתקות לתוך הלילה עם השפים של המסעדות

אז במקור החציל הזה היה מוגש ברוטב גורגונזולה, מנה אגדית של פרונטו, אני לא יודעת אם היא עוד מוגשת היום.

אני נתתי לה אינטרפרטציה טבעונית ובריאה עם האיולי גרעיני חמניה, הגרעינים הם נציגי “השומנים הבריאים”, שעשירים בחלבון, סידן וברזל!

רכיבים חציל:

  • 1 חציל גדול/ בינוני – במשקל קל (חשוב)
  • חופן עגבניות שרי חצויות / 2 עגבניות רגילות מחולקות לרבעים
  • שמן זית לזילוף
  • מלח גס (אטלנטי מומלץ)
  • מחבת פסים + תבנית תנור עם נייר אפייה משומן

    רכיבים איולי:

  • ½ כוס גרעיני חמניה – מושרים ללילה +( חופן קלוי במחבת לא חובה)
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון 1
  • ½ שן שום
  • ½ כוס מים
  • ½ כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס גס
  • חופן פטרוזיליה קצוצה גס

    הכנה חציל:
  • חממו תנור ל175c
  • חתכו את החציל לקובייה ישרה  – באלכסון כך תשמרו על מירב הבשר שלו
  • חממו מחבת פסים שתהיה לוהטת – ללא שמן!
  • צרבו את החציל מכל צד כ 2-3 דק’
  • הניחו את החציל הצרוב והעגבניות על תבנית התנור ובזקו מלח בנדיבות וזלפו מעל הכל שמן זית
  • אפו במשך 15 דק’ – הוציאו את העגבניות – הכניסו חזרה את החציל לעוד 10 דק’
  • סה”כ אפייה לחציל 25 דק’
  • בעזרת שיפוד עץ ניתן לנעוץ בחציל עד המרכז כדי לוודא שהוא אכן מוכן

    הכנה איולי:
  • טחנו בבלנדר מהירות גבוהה את כל המרכיבים מלבד הפטרוזיליה עד אשר מתקבל מרקם חלק
  • הוסיפו את הפטרוזיליה וערבבו היטב

    הגשה:
  • מרחו בנדיבות איולי על צלחת שטוחה , קשטו בעגבניות הצלויות  ופטרוזיליה קצוצה
  • ניתן לקלות חופן גרעיני חמניה ולקשט מלמעלה – מוסיף קראנצ’יות ויופי למנה
  • ניתן להגיש חם / טמפ’ חדר – לא מומלץ קר
  • בתאבון וחג שמח!
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

#בוקר_צהריים_ערב

בישול טבעוני יומיומי בריא, מהיר, דל שומן ודל פחמימה על בסיס ירקות, חלבונים, דגנים וקטניות.

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות