למקרים בהם אין לחמאה תחליף ולמי שאוהב למרוח על צנים חם – זאת החמאה בשבליכם! 🙂
למען גילוי נאות זאת לא חמאה לטיגון, אולם טעמה העשיר והמרקם המושלם, יעשירו לכם מתכונים רבים כמו: פולנטה, פירה, ריזוטו, עוגות וקינוחים, היא עונה בדיוק על המשבצת… קרמית ושומנית, מעין שילוב מפתה מעט מלוח מעט מתקתק
רכיבים:
4 כפות קמח שקדים/שקדים טחונים
5 כפות חלב צמחי (לא סויה ולא קוקוס מפחית) לא ממותק
1 כפית שמרי בירה
½ כפית מלח
½ כפית חומץ תפוחים
65 מ”ל שמן זית כתית טהור – רבע כוס + כפית
65 מ”ל שמן קוקוס אורגני מומס – רבע כוס + כפית
הכנה:
בבלנדר מהירות גבוהה – הניחו את השקדים, חלב, מלח, שמרי בירה וחומץ וטחנו עד אשר מתקבל מרקם חלק – עם הבלנדר שלכם גדול זה יהיה קצת מאתגר בגלל הכמות הקטנה, אבל תתמידו ומדי פעם תעצרו ותזיזו את התערובת מצד לצד שתגע בסכין, אל תתנו לבלנדר להתחמם מדי אחרת החמאה תתבקע, תעצרו מדי פעם לדקה או שתיים – המרקם צריך להיות חלק לגמרי
הוסיפו את השמן זית ושמן קוקוס וערבלו למרקם חלק כמשי, נוצץ ואוורירי
העבירו למיכל, זכוכית בעל מכסה הכי מומלץ, למשך שעתיים לפחות
שדרוגים :
הוסיפו לחמאה בטחינה הסופית שן שום וכמה עלי מרווה יוצא חלום!
היי תודה! אני לא ממליצה על שמן קוקוס מזוכך מסיבות בריאותיות, אם זה לא משנה לך אז כן את יכולה להשתמש
לחמאה אין הרבה טעם של קוקוס גם עם השמן בכבישה קרה והוא הרבה יותר מומלץ
בהצלחה אשמח לשמוע איך יצא לך:)
חמאה
4 נוב 2018כמה זמן מחזיק במקרר?
שירי
5 נוב 2018בערך 3 שבועות, עדיף לשמור בכלי זכוכית סגור 🙂
ליאת
27 דצמ 2018באיזה חלב צמחי את משתמשת? A roy d, סבבה?
פלנטי
28 דצמ 2018היי אני השתמשתי בחלב שקדים
אם את אוהבת הרבה טעם של קוקוס אז תשתמשי בארוי די אבל המופחת שומן
אהובה
29 דצמ 2018נשמע מצויין! עדיף שמן קוקוס ללא טעם קוקוס?
פלנטי
29 דצמ 2018היי תודה! אני לא ממליצה על שמן קוקוס מזוכך מסיבות בריאותיות, אם זה לא משנה לך אז כן את יכולה להשתמש
לחמאה אין הרבה טעם של קוקוס גם עם השמן בכבישה קרה והוא הרבה יותר מומלץ
בהצלחה אשמח לשמוע איך יצא לך:)