למקרים בהם אין לחמאה תחליף ולמי שאוהב למרוח על צנים חם – זאת החמאה בשבליכם! 🙂 

 

למען גילוי נאות זאת לא חמאה לטיגון, אולם טעמה העשיר והמרקם המושלם, יעשירו לכם מתכונים רבים כמו: פולנטה, פירה, ריזוטו, עוגות וקינוחים, היא עונה בדיוק על המשבצת… קרמית ושומנית, מעין שילוב מפתה מעט מלוח  מעט מתקתק

רכיבים:

  • 4 כפות קמח שקדים/שקדים טחונים
  • 5 כפות חלב צמחי (לא סויה ולא קוקוס מפחית) לא ממותק
  • 1 כפית שמרי בירה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית חומץ תפוחים
  • 65 מ”ל שמן זית כתית טהור – רבע כוס + כפית
  • 65 מ”ל שמן קוקוס אורגני מומס – רבע כוס + כפית

הכנה:

  • בבלנדר מהירות גבוהה – הניחו את השקדים, חלב, מלח, שמרי בירה וחומץ וטחנו עד אשר מתקבל מרקם חלק – עם הבלנדר שלכם גדול זה יהיה קצת מאתגר בגלל הכמות הקטנה, אבל תתמידו ומדי פעם תעצרו ותזיזו את התערובת מצד לצד שתגע בסכין, אל תתנו לבלנדר להתחמם מדי אחרת החמאה תתבקע, תעצרו מדי פעם לדקה או שתיים – המרקם צריך להיות חלק לגמרי
  • הוסיפו את השמן זית ושמן קוקוס וערבלו למרקם חלק כמשי, נוצץ ואוורירי
  • העבירו למיכל, זכוכית בעל מכסה הכי מומלץ, למשך שעתיים לפחות

שדרוגים :

הוסיפו לחמאה בטחינה הסופית שן שום וכמה עלי מרווה יוצא חלום!




שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. כמה זמן מחזיק במקרר?

    1. בערך 3 שבועות, עדיף לשמור בכלי זכוכית סגור 🙂

  2. באיזה חלב צמחי את משתמשת? A roy d, סבבה?

    1. היי אני השתמשתי בחלב שקדים
      אם את אוהבת הרבה טעם של קוקוס אז תשתמשי בארוי די אבל המופחת שומן

  3. נשמע מצויין! עדיף שמן קוקוס ללא טעם קוקוס?

    1. היי תודה! אני לא ממליצה על שמן קוקוס מזוכך מסיבות בריאותיות, אם זה לא משנה לך אז כן את יכולה להשתמש
      לחמאה אין הרבה טעם של קוקוס גם עם השמן בכבישה קרה והוא הרבה יותר מומלץ
      בהצלחה אשמח לשמוע איך יצא לך:)

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות