טוב תתכוננו לבורגר ממכר מכרובית! קציצה עסיסית, נגיסה ומזינה עם טעם של עוד…מומלץ לאכול עם פוטטוז'! יאמי!!

לאנשים יש הרבה עניין של סמנטיקה, אם מותר או לא מותר לקרוא לזה “בורגר” מה אתם חושבים?

בעיני זה עוזר גם לטבעונים וגם למפחיתנים להבין במה מדובר, כי הרי השמות של המאכלים מייצגים את הצורה, אופן ההגשה, את היישום, את האפליקציה.

הידעתם? מקור השם המבורגר מקורו בעיר המבורג שבגרמניה והיה כינוי לסנדביץ’ המכיל קציצת בשר, עם השנים נותר המינוח בורגר כמתאר יישום עם סוגים שונים של חומרי גלם.

אז אחרי שלמדנו…:-)
היום מכינים: בורגר כרובית! 

מה שעושה אותו כזה מוצלח זה המרקם המיוחד של הכרובית, הקראנצ’ית, הטעם המשגע שלה וזה שברגע היא הופכת לקציצה נגיסה בלחמנייה עם ירקות  טריים ופריכים, רטבים קרמיים שנוזלגים ממנה, וכמובן… איך אפשר בלעדיהם החמוצים הביתיים של מולי!

המתכון ממש ממש קל להכנה ודל קלוריות, הבורגר עשוי משני רכיבים בלבד (לא כולל תבלינים, מים וטיפונת שמן)

1.כרובית 2.שיבולת שועל.

יתרונות תזונתיים: עשיר בסיבים תזונתיים, חלבון מן הצומח, נוגדי חימצון, ברזל וויטמינים ועוד’ 

בתיאבון, ספרו לי איך היה! 🙂

רכיבים: 5-7 בורגרים (תלוי בגודל)

  • 1 ראש כרובית גדול מפורק לפרחים
  • ⅔ כוס + כף קמח שיבולת שועל
  • תבלינים: 1 כפית כוסברה יבשה, ½ כפית פלפל שחור, 1 כפית שום גבישי, 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כוס + 2 כפות מים
  • לחמניה ללא גלוטן וטבעונית ניתן למצוא כאן

    הכנה:

     

  • בסיר אידוי אדו את פרחי הכרובית עד לריכוך מלא
  • בקערת ערבוב מעכו את פרחי הכרובית בעזרת מזלג עד שנהייה פירורים
  • הוסיפו את יתר המרכיבים וערבבו היטב
  • צרו בורגרים בגודל הרצוי בעזרת הידיים והדקו אותם היטב היטב
  • חממו תנור על 200 מעלות על תכנית “טורבו גריל” 
  • הניחו על גבי נייר אפייה משומן קלות ואפו במשך 10 דק’, הפכו לצד השני ואפו למשך 10 דק’ נוספות או עד שמשחים.
  • הוציאו מהתנור והניחו לקציצות מעט להתייצב בטמפרטורת החדר.
  • ניתן לטגן גם במחבת עם שמן.
  • הגישו בלחמניה עם רטבים וירקות לפי הטעם 🙂
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

המוצרים שלנו :

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות