קטגוריות

גראטן תפו"א וזוקיני בקרם קשיו ושקדים

גראטן תפו"א וזוקיני עם קרם קשיו או בשמו המלא: "גראטן דה פום אה דופינואז" מאכל צרפתי בן מאות שנים שעכשיו יפה לו טבעוני, לא נראה שזה מזיז לו…להיפך רק משדרג אותו להיות מאכל מפנק ומנחם שהוא גם מלא בחמלה ובאהבה לכל יציר נברא.

יש כל כך הרבה אנשים שרוצים לעשות טוב לעולם דרך הצלחת, מרגש לראות כמה מתכונים וידע מדהים אנחנו חולקים ברשת ובקבוצות בפייסבוק ודרך זה נוצרות הכרויות ומערכות יחסים דיגיטליות, לפעמים אני מרגישה ממש מאוהבת בכולכם!!!

אתם קולטים מה אנחנו עושים פה ביחד?

לא רוצה להישמע קיטשית אבל ככה נראה עולם חדש…

כדי להקליל קצת את הגראטן וגם כדי לאזן את רמת הקלוריות המרתי חלק מתפוחי האדמה בזוקיני, קישוא ירוק שקטפתי אתמול מהגינת ירק שלנו.

בגלל התדירות הגבוהה של החגים שיש לנו כאן, ארוחות חג יכולות בקלות לגרום לחריגה מתזונה בריאה ומאוזנת, אני מאמינה שהאיזון נמצא קודם כל בראש, מה ז"א? שחג לא מחייב עלייה במשקל, אלא שאפשר למצוא פתרונות יצירתיים בשגרה ולאכול בהנאה בכל עונות וחגי השנה.

י

מוגש אליכם עם הרבה אהבה, בתיאבון וספרו לי איך יצא!

רכיבים לתבנית משפחתית 6-8 מנות:

  • 6-8 תפו"א בינוניים – קלופים
  • 2 זוקיני גדול
  • 1 בצל סגול גדול – פרוס לרצועות
  • 5-6 שיני שום – פרוסות
  • צרור טימין טרי – לא לוותר!

    קרם:

     

  • ¾ כוס קשיו מושרה – כ 1.5 אחרי השרייה
  • ½ 1 כוס חלב שקדים
  • ¼ כוס שמרי בירה – כ4 כפות
  • ½ 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס גס
  • 1 כפית חרדל

הכנה:

  • חממו תנור על 175c טורבו
  • במנדולינה פרסו את תפו"א והזוקיני לפרוסות בעובי של 2 מ"מ

קרם –

  • בבלנדר טחנו את הקשיו יחד עם החלב ויתר הרכיבים מלבד החרדל
  • בסיר קטן טגנו את הבצל והשום עם מעט שמן זית והוסיפו את הקרם, הביאו לרתיחה וכבו את האש וערבבו פנימה את החרדל.

הרכבה –

  • על תבנית עמוקה ורחבה פזרו בתחתית מעט מלח גס וטימין
  • פזרו את התפו"א וזוקיני ומזגו את הקרם מעל. בעזרת כף עץ תוודאו שהקרם חודר מבעד לכל שכבות הירקות.
  • פזרו את הטימין הטרי מלמעלה.
  • כסו בנייר אפייה והכניסו לתנור ל45 דק'. הוציאו מן התנור הסירו את הנייר ואפו למשך 20 דק' נוספות או עד שמשחים.

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה
– ניתן להשיג בחנויות וברשתות הטבע



לעמוד המוצרים שלנו לחץ כאן

בואו לאינסטוש!

[instagram-feed]

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן כן אותו סלט שפאולה רוזנברג התלהבה ממנו כשהתארחנו בספיישל שבועות ב2020) רוטב קיסר: 3-4 כפות מיונז טבעוני 1-2 כפיות צלפים במלח 2 כפיות חרדל 4 כפות אגוז'נו טבעי חבילת לבבות

פיצה ביאנקה טבעונית מקמח כוסמין עם תרד וארטישוק

מרכיבים לפיצה בינונית: בצק: 325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח כוסמין מלא 1.5 כפיות שמרים יבשים 2 כפות שמן זית 190 מ"ל (2/3 כוס + 2 כפות) מים פושרים 1 כפית מלח תוספות: 250 גרם כמוצרלה קשיו מגורדת של פלנטי חופן עלי תרד חלוטים רבעי לביבות ארטישוק אופן הכנה: מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר

מאפה פילו במילוי ירקות, פטה שקדים ועשבי תיבול ומוצרלה קשיו

מרכיבים למאפה בקוטר 20-22 ס"מ: מלית: 1 כף שמן זית 1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות 1 חבילת עלי קייל, חתוכים לרצועות דקות מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 כוס מוצרלה קשיו של פלנטי מעטפת פילו: 3 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן מעט שמן להברשה הגשה: ½ חבילת פטה שקדים ועשבי תיבול של פלנטי בצל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

גלילה למעלה