גראטן תפו"א וזוקיני עם קרם קשיו או בשמו המלא: "גראטן דה פום אה דופינואז" מאכל צרפתי בן מאות שנים שעכשיו יפה לו טבעוני, לא נראה שזה מזיז לו...להיפך רק משדרג אותו להיות מאכל מפנק ומנחם שהוא גם מלא בחמלה ובאהבה לכל יציר נברא.

יש כל כך הרבה אנשים שרוצים לעשות טוב לעולם דרך הצלחת, מרגש לראות כמה מתכונים וידע מדהים אנחנו חולקים ברשת ובקבוצות בפייסבוק ודרך זה נוצרות הכרויות ומערכות יחסים דיגיטליות, לפעמים אני מרגישה ממש מאוהבת בכולכם!!!

אתם קולטים מה אנחנו עושים פה ביחד?

לא רוצה להישמע קיטשית אבל ככה נראה עולם חדש…

כדי להקליל קצת את הגראטן וגם כדי לאזן את רמת הקלוריות המרתי חלק מתפוחי האדמה בזוקיני, קישוא ירוק שקטפתי אתמול מהגינת ירק שלנו.

בגלל התדירות הגבוהה של החגים שיש לנו כאן, ארוחות חג יכולות בקלות לגרום לחריגה מתזונה בריאה ומאוזנת, אני מאמינה שהאיזון נמצא קודם כל בראש, מה ז”א? שחג לא מחייב עלייה במשקל, אלא שאפשר למצוא פתרונות יצירתיים בשגרה ולאכול בהנאה בכל עונות וחגי השנה.

י

מוגש אליכם עם הרבה אהבה, בתיאבון וספרו לי איך יצא!

רכיבים לתבנית משפחתית 6-8 מנות:

  • 6-8 תפו”א בינוניים – קלופים
  • 2 זוקיני גדול
  • 1 בצל סגול גדול – פרוס לרצועות
  • 5-6 שיני שום – פרוסות
  • צרור טימין טרי – לא לוותר!

    קרם:

     

  • ¾ כוס קשיו מושרה – כ 1.5 אחרי השרייה
  • ½ 1 כוס חלב שקדים
  • ¼ כוס שמרי בירה – כ4 כפות
  • ½ 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס גס
  • 1 כפית חרדל

הכנה:

  • חממו תנור על 175c טורבו
  • במנדולינה פרסו את תפו”א והזוקיני לפרוסות בעובי של 2 מ”מ

קרם –

  • בבלנדר טחנו את הקשיו יחד עם החלב ויתר הרכיבים מלבד החרדל
  • בסיר קטן טגנו את הבצל והשום עם מעט שמן זית והוסיפו את הקרם, הביאו לרתיחה וכבו את האש וערבבו פנימה את החרדל.

הרכבה –

  • על תבנית עמוקה ורחבה פזרו בתחתית מעט מלח גס וטימין
  • פזרו את התפו”א וזוקיני ומזגו את הקרם מעל. בעזרת כף עץ תוודאו שהקרם חודר מבעד לכל שכבות הירקות.
  • פזרו את הטימין הטרי מלמעלה.
  • כסו בנייר אפייה והכניסו לתנור ל45 דק’. הוציאו מן התנור הסירו את הנייר ואפו למשך 20 דק’ נוספות או עד שמשחים.
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. היי
    הבנתי את הגראטן תפוח”א וזוקיני בקרם קשיו ויצא מעולה! טעים מאד!
    תודה רבה! ❤❤❤❤❤

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות