מה שמיוחד במתכון ה”גבינתי” הזה הוא הכמות הקטנה של הקשיו, באמת שאין צורך להשתמש רק בקשיו כדיי לקבל מרקם גבינתי ועסיסי עם פחות קלוריות ושומנים. 

הדלורית אולי נחשבת לאחות החנונית של הדלעת 🙂 
אבל בשבילי המרקם שלה לוקח דלעת בכל יום…  

הבשר שלה רך, חמאתי ואגוזי, לכן שמה באנגלית הוא: Butternut Squash , ובשונה מדלעת הערמונים, היא מתבשלת יותר בקלות, מחירה נמוך יותר ובשל צורתה אליפטית כמעט, קל מאוד לקלף ולעבוד איתה.

הידעתם?! דלורית עשירה בוויטמין A ויטמין C (בכוס דלורית מבושלת יש כשליש מהדרישה היומית), ויטמינים מקבוצת B וחומצה פולית, סיבים תזונתיים, מנגן, נחושת, אשלגן ומגנזיום וכן חומצות שומן אומגה 3 ואנטי דלקתיות!

בקיצור …כשפלז’ר ובריאות נפגשים. 

ספרו איך היה, בתיאבון! 🙂 

“גבינת” צ’דר כתומה מדלורית וקשיו 

  • 1 דלורית בינונית / קטנה
  • 120 גר’ קשיו – מושרה ללילה או 20 דק’ במים רותחים
  • 2 כפות שמרי בירה
  • ½ כפית פלפל קאיין – לא חובה מוסיף עוקץ נעים (את התבלינים שלנו אנחנו קונים בתבלינסקי) 
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כוס חלב סויה
  • 1 כפית מלח אטלנטי – מלח שאתם משתמשים
  • בלנדר במהירות גבוהה

הכנה:

  • פרסו את הדלורית לאורכה והוציאו את הגרעינים
  • הניחו אותה עם הפנים כלפי מטה בתבנית עם נייר אפייה
  • מסביב פזרו בנדיבות מלח גס
  • הכניסו לתנור על 200c ל-35 דק’ על טורבו – כשמוכן הוציאו וצננו לטמפ’ חדר
  • בעזרת כף הוציאו את הבשר של הדלורית לתוך המיכל של הבלנדר
  • הוסיפו את הקשיו המסונן, 1 כפית מלח, את שמרי הבירה, קאיין, פ.מתוקה וחלב סויה וטחנו עד אשר מתקבל מרקם חלק

* יוצא הרבה רוטב – אבל זה כל כך טעים שיש ה-מון מה לעשות עם זה! 

 

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. הי במה אפשר להשתמש ברוטב?
    והאם אפשר בלי הפלפל?

    1. היי חן,
      העלנו מתכון של נאצ’וס בו השתמשנו גם ברוטב “צ’דר”, בהמשך נעלה עוד מתכונים, בינתיים את יכולה להשתמש בה לפיצה, טוסט, לזניה ועוד…
      אפשר בלי הפלפל, אני ממליצה להפחית ולא להחסיר כיוון שהוא נותן את העוקץ ששייך לצ’דר, בלעדיו ייתכן ויהיה מתוק מדי.

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות