אני מתרגשת לשתף איתכם את המתכון הזה! כי הוא באמת הברקה 🙂 יצרתי בצק פריך ועסיסי ללא גלוטן שאין אחד שירגיש בהבדל ! מ - 4 רכיבים בלבד!

איך אני אוהבת ליצור פתרונות איפה שאין עדיין מספיק… זה נותן לי דרייב והשראה…! 

לכבוד השבועות יצרתי שיתוף פעולה עם חברת VEGA המעולים, אני כאמור מאוד בררנית במוצרים שאני בוחרת לבשל איתם ולהכניס אותם הביתה, לכן אני לא ישר ממהרת להמליץ לכם או להסכים לשיתופי פעולה שהוצעו לי בעבר, אבל אני שמחה וגאה על השיתוף פעולה הזה, אין הרבה חברות מסחריות שאני יכולה להגיד שמתאימות לי מבחינת הרכב הרכיבים, וגה היא אחת הבודדות, לכן יצרתי סדרה של מתכונים לכבוד חג השבועות עם המוצרים שלהם כעזרים נלווים, שמשדרגים בטירוף את המתכון ועוד יותר חשוב מקלים עלינו את העבודה.

ובעניין הזה  – באמת שאתם לא תאמינו כמה קל להרכיב את המתכון הזה 15 דק’ לא כולל זמן אפייה בלחץ אם עבדתם ממש לאט… 🙂 הוא מרשים, טעים, מזין, ויתאים להרבה שימושים! תתחילו עם המתכון הזה. 

 

לא בא לכם עגבניות? תשימו במקום קישואים, חצילים קלויים, פלפלים, פטריות או את כולם יחד!

רכיבים ל4\6 מנות

בצק פריך:

  • 1 כוס קמח אורז מלא
  • ½ כוס קמח חומוס
  • ½ כוס קמח שקדים / שקדים טחונים
  • 1/4 כוס קמח טפיוקה 
  • ½ חב’ / 110 גר’ חמאה טבעונית (אני השתמשתי ב VEGA) – חתוכה לקוביות
  • ¼ כוס מים
  • 1/2 כפית מלח

קרם שקדים: 

  • ¾ כוס שקדים טחונים
  • 1 לימון סחוט
  • ¼ כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות שמרי בירה
  • 2 כפות שמן זית

     

  • חופן גדול של עגבניות שרי חצויות לחצאים
  • לציפוי – 1 כפית סילאן מומס בשתי כפיות מים + חופן שומשום

הכנה:

בצק: 

  • ערבבו את כל מרכיבי הבצק בקערה את כל המרכיבים וערבבו היטב בידיים עד אשר מתקבל כדור בצק
  • הניחו את הבצק בין שני ניירות אפייה ורדדו אותו שיהיה דק

קרם שקדים:

  • טחנו את כל מרכיבי הקרם במעבד מזון למשך כמה דקות עד אשר מתקבל קרם סמיך במרקם של חומוס

הרכבה:

  • חממו תנור ל 175c על מצב אפייה
  • העבירו את הבצק לתבנית אפייה יחד עם הנייר
  • מרחו את הקרם שקדים על הבצק בצורה אחידה והשאירו שוליים
  • הניחו את חצאי העגבניות כשהחלק החיצוני שלהם כלפי מעלה
  • בעזרת הנייר אפייה קפלו את שולי הבצק כלפי המילוי וקפלו איפה שצריך
  • בעזרת מברשת סיליקון מרחו את תערובת הסילאן ובזקו את השומשום
  • מזגו מעט שמן זית מלמעלה והכניסו לתנור ל 30 דק’

הגישו חם / טמפ’ חדר לצד סלט מרענן! בתיאבון!!! 

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות. מקומות אחרונות לסדנאות ספיישל שבועות >>>

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות