קטגוריות

גאלט עגבניות וקרם שקדים מלוח טבעוני ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

אני מתרגשת לשתף איתכם את המתכון הזה! כי הוא באמת הברקה 🙂
יצרתי בצק פריך ועסיסי ללא גלוטן שאין אחד שירגיש בהבדל ! מ – 4 רכיבים בלבד!

איך אני אוהבת ליצור פתרונות איפה שאין עדיין מספיק… זה נותן לי דרייב והשראה…! 

לכבוד השבועות יצרתי שיתוף פעולה עם חברת VEGA המעולים, אני כאמור מאוד בררנית במוצרים שאני בוחרת לבשל איתם ולהכניס אותם הביתה, לכן אני לא ישר ממהרת להמליץ לכם או להסכים לשיתופי פעולה שהוצעו לי בעבר, אבל אני שמחה וגאה על השיתוף פעולה הזה, אין הרבה חברות מסחריות שאני יכולה להגיד שמתאימות לי מבחינת הרכב הרכיבים, וגה היא אחת הבודדות, לכן יצרתי סדרה של מתכונים לכבוד חג השבועות עם המוצרים שלהם כעזרים נלווים, שמשדרגים בטירוף את המתכון ועוד יותר חשוב מקלים עלינו את העבודה.

ובעניין הזה  – באמת שאתם לא תאמינו כמה קל להרכיב את המתכון הזה 15 דק' לא כולל זמן אפייה בלחץ אם עבדתם ממש לאט… 🙂 הוא מרשים, טעים, מזין, ויתאים להרבה שימושים! תתחילו עם המתכון הזה. 

לא בא לכם עגבניות? תשימו במקום קישואים, חצילים קלויים, פלפלים, פטריות או את כולם יחד!

רכיבים ל46 מנות

בצק פריך:

  • 1 כוס קמח אורז מלא
  • ½ כוס קמח חומוס
  • ½ כוס קמח שקדים / שקדים טחונים
  • 1/4 כוס קמח טפיוקה 
  • ½ חב' / 110 גר' חמאה טבעונית (אני השתמשתי ב VEGA) – חתוכה לקוביות
  • ¼ כוס מים
  • 1/2 כפית מלח

קרם שקדים: 

  • ¾ כוס שקדים טחונים
  • 1 לימון סחוט
  • ¼ כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות שמרי בירה
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן גדול של עגבניות שרי חצויות לחצאים
  • לציפוי – 1 כפית סילאן מומס בשתי כפיות מים + חופן שומשום

הכנה:

בצק: 

  • ערבבו את כל מרכיבי הבצק בקערה את כל המרכיבים וערבבו היטב בידיים עד אשר מתקבל כדור בצק
  • הניחו את הבצק בין שני ניירות אפייה ורדדו אותו שיהיה דק

קרם שקדים:

  • טחנו את כל מרכיבי הקרם במעבד מזון למשך כמה דקות עד אשר מתקבל קרם סמיך במרקם של חומוס

הרכבה:

  • חממו תנור ל 175c על מצב אפייה
  • העבירו את הבצק לתבנית אפייה יחד עם הנייר
  • מרחו את הקרם שקדים על הבצק בצורה אחידה והשאירו שוליים
  • הניחו את חצאי העגבניות כשהחלק החיצוני שלהם כלפי מעלה
  • בעזרת הנייר אפייה קפלו את שולי הבצק כלפי המילוי וקפלו איפה שצריך
  • בעזרת מברשת סיליקון מרחו את תערובת הסילאן ובזקו את השומשום
  • מזגו מעט שמן זית מלמעלה והכניסו לתנור ל 30 דק'

הגישו חם / טמפ' חדר לצד סלט מרענן! בתיאבון!!! 

 

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן כן אותו סלט שפאולה רוזנברג התלהבה ממנו כשהתארחנו בספיישל שבועות ב2020) רוטב קיסר: 3-4 כפות מיונז טבעוני 1-2 כפיות צלפים במלח 2 כפיות חרדל 4 כפות אגוז'נו טבעי חבילת לבבות

פיצה ביאנקה טבעונית מקמח כוסמין עם תרד וארטישוק

מרכיבים לפיצה בינונית: בצק: 325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח כוסמין מלא 1.5 כפיות שמרים יבשים 2 כפות שמן זית 190 מ"ל (2/3 כוס + 2 כפות) מים פושרים 1 כפית מלח תוספות: 250 גרם כמוצרלה קשיו מגורדת של פלנטי חופן עלי תרד חלוטים רבעי לביבות ארטישוק אופן הכנה: מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר

מאפה פילו במילוי ירקות, פטה שקדים ועשבי תיבול ומוצרלה קשיו

מרכיבים למאפה בקוטר 20-22 ס"מ: מלית: 1 כף שמן זית 1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות 1 חבילת עלי קייל, חתוכים לרצועות דקות מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 כוס מוצרלה קשיו של פלנטי מעטפת פילו: 3 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן מעט שמן להברשה הגשה: ½ חבילת פטה שקדים ועשבי תיבול של פלנטי בצל

לחמניות ממולאות במוצרלה קשיו

מרכיבים ל-8 לחמניות גדולות: בצק: 500 גרם קמח 1 כף שמרים יבשים 2 כפות סוכר 3 כפות שמן 320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים 1 כפית מלח מלית: 1 גלגל מוצרלה קשיו של פלנטי, חתוך ל-8 משולשים 4 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק מעט שמן להברשה זיגוג: 4 כפות שמן זית 4 שיני שום,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

גלילה למעלה