בראנץ’ זאת הארוחה האהובה עליי והמתכון הזה הוא שוס לא נורמלי!  

לאחרונה במשפחה שלנו התחלנו מסורת של אחת לחודש, מחליפים את ארוחת השישי בבראנץ’ טבעוני לחלוטין! אצלנו בבית כמובן, אני מוצאת שזאת ההסברה הכי טובה שאני יכולה לעשות למשפחה המקסימה שלי.

אני יודעת שזה לא פוליטקלי קורקט מצדי להגיד, אבל יש דבר אחד שאני מתגעגעת אליו בטבעונות וזה ביצים… רחמנא ליצלן, ליתר דיוק ביצת עין. אין לה תחליף. לכן אני על 🏃‍♀️ יצירת מתכונים שנותנים את התחושה שלהיות -עם אבל בעצם -בלי 🙆

וכמובן דל שומן רווי, בריא מלא בסיבים, שומנים טובים, חלבונים, פחמימות וויטמינים שנותנים לנו את מה שהגוף שלנו צריך.

ושוב …זה רק נראה מושחת 🙂 בראנצ’ זאת אחת מהארוחות האהובות עליי, השילוב של המנות החמות לצד הקרות, מאכלים קלילים ומגוונים עם שלל ירקות, חגיגה צבעונית!  

לקחתי את ההשראה למתכון מהרוטב הולנדייז המקורי שמכיל מלא ביצים שנמזגים מעל ביצה עלומה … 😲

אבל פה הבסיס לרוטב הוא טופו ועוד כלמני דברים טובים ☘
אין אין כמו השפע של הטבע אני אומרת לכם!! שומדבר לא חסר…

השתמשתי בלחם המצויין לטעמי : “רב דגנים” של שירליתא לחם פלא 
אבל כמובן יעבוד עם כל פרוסה. 

בתיאבון!!! 😽

ביס באדיבות מולי 😂

רכיבים

לרוטב “הולנדייז”:

  • *½ כוס חלב צמחי – אני השתמשתי בסויה
  • קצת פחות מ ½ חבילת טופו קדיתא (הכי מומלץ קדיתא, אם אין בנמצא אז טופו במרקם רך של משק ויילר)
  • ½ כפית חרדל
  • 1 כפית גדושה שמרי בירה
  • 2 כפיות שקדים טחונים
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית כורכום

    לכדורי טופו:

     

  • שארית חבילת הטופו קדיתא
  • 1 כף קמח תירס פולנטה
  • 1 כפית שמרי בירה
  • 1 כפית שמן זית
  • ¼ כפית כורכום

    לצנימים:

     

  • 4 פרוסות לחם פלא ללא גלוטן (כל לחם אחר)
  • 3 עלי מנגולד
  • 2 שיני שום
  • כפית שמן זית

    הכנה

    1.מכינים את הרוטב

     

  • בבלנדר טוחנים את כל הרכיבים ומעבירים לקערה/צנצנת שומרים במקום קריר עד ההגשה

    2.כדורי טופו

     

  • מחממים תנור ל c175 ומרפדים תבנית עם נייר אפייה
  • במעבד מזון/בלנדר טוחנים את הרכיבים ובעזרת כף גלידה, או כף רגילה יוצרים כדורים
  • אופים 5-7 דק מוציאים ומצננים מעט

    3.צנימים:

     

  • את פרוסות הלחם ניתן לאפות בתנור יחד עם הטופו, או בטוסטר קפיצי או על המחבת אחרי המנגולד
  • מחממים במחבת קטנה כפית שמן זית וצולים מעט את השום ועלי המנגולד שישארו פריכים וירוקים.
  • הרכבה:
  • על הצנימים מניחים את המנגולד, מעליו על כל פרוסה כדור טופו אחד, מוזגים מן הרוטב, מקשטים בפלפל שחור גרוס גס >>> ואוכלים מיד 🙂
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות