רוטב בולנז עשיר, עמוק, בשרני, עסיסי כל כך מזכיר את המקור הקלאסי האיטלקי 🙂

פטריות קצוצות, גזר, בצל שנמס לתוך הרוטב יחד עם שבבי הסויה (שנותנים מרקם נגיס ומזינים אותנו בחלבון מן הצומח)

אני נהנית לטבען את מנות קלאסיות ולתת להן חיים חדשים, בריאים יותר, בעיני גם טעימים יותר והכי חשוב נותנים אלטרנטיבה שלא פוגעת ביצורים ובכדור הארץ.   

אני מבטיחה לכם תגישו את המנה הזו למשפחה ולחברים והם יתמוגגו…

רכיבים: 6-4 מנות

  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון
  • 1 כוס פתית סויה
  • 2 גזר
  • 2-3 עגבניות בשלות – קצוצות
  • 2 בצל
  • 3-4 שיני שום – קצוץ
  • 300 גר’ רסק עגבניות
  • ⅓ כוס יין אדום (ניתן להפחית אבל את תוותרו!)
  • 1 כף סויה תמרי או רגיל
  • 1 כפית שמן לטיגון (אני משתמשת בקנולה אורגני)
  • 1 כוס מים
  • תבלינים: 3 עלי דפנה, ¼ כפית פפריקה מעושנת, כפית טימין טרי, מלח +פלפל לפי הטעם
  • 1 חב’ פסטה ללא גלוטן



הכנה:

  • משרים את פתיתי הסויה במים רותחים למשך 20 דק’ וסוחטים היטב (אני סוחטת בעזרת בד חיתול)
  • מכינים את הירקות: במעבד מזון על סכין המגרדת – מגרדים את הבצל מוציאים ומניחים בצד, מגרדים את הגזר מוצאים ומניחים בצד. מחליפים לסכין הרגילה וקוצצים את הפטריות לפתיתים גסים – לא לטחון מדי.
  • במחבת רחבה ועמוקה מחממים 1 כפית שמן ומתחילים לטגן את הבצל עם התבלינים עד שהבצל נעשה שקוף, מוסיפים את הגזר והשום, מוסיפים את הפטריות ומטגנים, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ולבסוף מוסיפים את פתיתי הסויה ומטגנים עד שהכל מתאחד.
  • מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה שאדי האלכוהול יתאדו.
  • מוסיפים את הרסק עגבניות, סויה והמים מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. שיבעבע על אש נמוכה למשך כ-15 דק’.
  • מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן.  
  • כשהפסטה מוכנה ניתן לערבב את כולה ברוטב, או להגיש את הרוטב מעל.

 

בתיאבון ספרו לי איך יצא!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×

עגלת קניות