ליבי במזרח, עם הלביבות של המזרח.“באג’ה” הודיות משגעות. 

חשבתם פעם למה לביבות וקציצות זה דבר כל כך טעים?
מאכל קטן שמכיל בתוכו מגוון מרקמים וטעמים בביס אחד – לכאורה מובן לנו מאליו אבל זה די גאוני.

העקרונות שאני מאמצת לאחרונה בתזונה שלי הם לאכול כמה שיותר ירקות שיהוו את הנפח העיקרי מהארוחה, אז כדיי לא להשתעמם ולשבוע אני חושבת כל הזמן על מרקמים מגוונים וצורות אכילה כיפיות וחדשות.

הבאג’ה העסיסית הזאת מכילה בעיקר ירקות – אפויה עם מעט מאד שמן: כ -2-3 כפיות לכל הכמות!

השתמשתי בכל מני ירקות שהיו זמינים לי בבית אבל אתם לגמריי מוזמנים לשנות ולהרכיב, להוסיף ולהחסיר לפי מה שיש לכם. 
העניין כאן זה הטכניקה.

שחקן החיזוק פה הוא הכורכום. על הסגולות הרבות של הכורוכום אפשר לכתוב מגילות ארוכות והמידע ברשת הוא רב, כאן הכנתי סקירה של הHIGHLIGHTS :

כורכום הוא אחד הצמחים העתיקים ביותר הידועים בשימוש קולינארי ורפואי מזה אלפי שנים,  המרכיב העיקרי בחוואיג’ תימני ובקארי מהמזרח – הוא כורכום!

כדיי להפיק ממנו את המירב מומלץ לאכול אותו כשורש טרי אך גם התבלין מכיל בתוכו את הגודיז’! (אם קונים תבלין חשוב שיהיה איכותי, טרי ולא מעורבב)
 אני קונה את שלי בתבלינסקי 

הכורכום ניתן כמרפא למגוון רחב של מחלות עיכול, נשימה, לב וכלי דם, בעיות שלד ומפרקים, עור, שתן והפרעות מטבוליות המשויכות לכבד ולכיס המרה, הוא הצמח הנחקר ביותר בעולם וזוכה למספר הרב ביותר של פרסומים מדעיים.

שורש הכורכום משמש כחומר אנטי דלקתי, ואנטי מיקרוביאלי, כסופח ומרגיע גזים. לכורכום סגולות בריאותיות בעיקר בטיפול בסרטן, בזיהומים ובדלקות, באבנים בכליות ובגזים במערכת העיכול.

הכורכום עשיר בנוגדי חימצון וסיבים תזונתיים. כך הוא מסייע להורדת רמות כולסטרול בדם. הוא עשיר בויטמינים חשובים ובהם 6B, כולין, ניאצין (3B) וריבופלאבין (2B).

ובונוס – לא יכולתי להתאפק : 

בהשראת המסעדה ההודית בתל אביב מה פאו שאנחנו מאד אוהבים
(כי יש שם הרבה אופציות טבעוניות טעימות לאללה, כי מעוצב יפה, כי לא יקר) 

הכנתי גרסאות ל – 3 מטבלים זריזים ובריאים שילוו את הבאג’ות הנהדרות האלו וישתלבו מצויין בכל הזדמנות :

1.טחינה כוסברה עגבניות ושום

2.טחינה כורכום

3.תמרינדי, סילאן וקינמון

המתכון הזה יעבוד נפלא גם חם וגם קר, כמנה ראשונה, עיקרית או תוספת, וגם בתוך כריך זה נפלא!
ספרו לי איך היה…

רכיבים לבאג’ה :

2 פלפל אדום מתוק  
2 בצל לבן בגודל בינוני/גדול
2 קישואים
1 גזר
4 כפות גדושות קמח חומוס
½ 1 כפית מלח אטלנטי
½ כפית תבלין קארי
¼ כפית כורכום
1 כפית אבקת אפייה

הכנה באג’ה:

מכינים את הירקות לפי הסדר:

  • בצל פרוסות דקיקות
  • פלפל פרוסות דקיקות
  • גזר לגרר בפומפייה
  • קישוא קולפן ג’וליאנים/פומפייה
  • כשסיימתם להכין את הבצל, פלפל וגזר להעביר לקערת ערבוב ולשים את המלח, במפגש עם המלח הירקות יוציאו נוזלים ויתרככו, ובינתיים קלפו/גררו את הקישוא שמתרכך מאוד מהר לכן מומלץ להוסיף אותו אחרון.
  • כעת מוסיפים את שאר הרכיבים: קמח, תבלינים, אבקת אפייה ומערבבים היטב – התערובת אמורה להיות רטובה מספיק, אם לא הוסיפו כף מים.
  • משמנים 2 תבניות עם נייר אפייה – אני השתמשתי בכפית שמן לכל תבנית ומרחתי עם מברשת סיליקון.
  • יוצרים עם האצבעות לביבות בגול בינוני ומניחים על התבנית.
  • אופים בתנור שחומם מראש 180c על טורבו לכ20-30 דק’ או עד שמשחים ומתגבש.
  • מוציאים מהתנור – אפשר בעזרת המברשת סיליקון למרוח עוד כפית שמן זית לא מחומם על הלביבות בשביל הטעם ובשביל שיבריקו יפה 🙂
  • מומלץ להמתין כמה דקות שיתייצב לפני שאוכלים
  • מגישים חם/ קר לצד מטבלים, סלט, כריך או כל מה שמתחשק לכם

מטבלים הודים :

  1. צרור כוסברה, 3-4 עגבניות אדומות בשלות, 2 כפות טחינה גולמית, כף תמרינדי, כפית מלח, 4 שיני שום, ½ כפית כורכום – לטחון הכל יחד בבלנדר/ מעבד מזון.
  2. 2 כפות טחינה גולמית, ½ כפית מלח, ¾ כפית כורכום לערבב עם מעט מים.
  3. 2 כפות תמרינדי, 2 כפיות סילאן, 1 כפית קינמון, ½ כפית מלח לערבב יחד בקערה.

בתיאבון!!

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות