כבר אמרתי כמה אני אוהבת טופו?! הרבה אנשים התאכזבו ממנו כי לא יצא להם טעים אבל צריך ללמוד איך לעבוד איתו במשך כמה פעמים ואז הוא הופך להיות חברו הטוב ביותר של הטבעוני - הבשלן הביתי - הבריאותי וגם … הספורטאי! (חלבון מן הצומח חברים… חלבון!)

 

מנה טבעונית קלילה, כייפית, מהירה ופשוטה להכנה שגם ילדים יהנו לזלול כנשנוש ומשתלבת מדהים עם פחמימה לארוחת צהריים. 

יש גרסאות של המתכון הזה שצריך לסחוט את הטופו, להשרות במרינדה וכו’, אבל כהרגלנו בקודש, אנחנו אוהבים מנות זריזות וקלות להכנה בלי הרבה כלים ובלאגן במטבח. 

לכן … זה הולך להיות מאד פשוט, כמה דק’ של עבודה וקיבלתם טופו קריספי מבחוץ ועסיסי מגרה ונגיס מבפנים. 

יאללה גשו להכין ותספרו לי איך יצא! בתיאבון:)

רכיבים:

  • 300 גר’ טופו במרקם קשה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף אגבה / מייפל
  • ½ כפית פלפל קאיין / צ’ילי חריף / פפריקה חריפה (או זה או זה לא גם וגם)
  • ½ כוס מים
  • 2 כפית טפיוקה סה”כ – כפית 1 לטופו בתנור, וכפית 1 לרוטב 
  • 1 כף שומשום לבן + 1 כף שומשום שחור
  • מלח פלפל לפי הטעם

הכנה:

טופו –

  • חממו תנור ל190c טורבו
  • פרסו את הטופו לאצבעות ברוחב של 1 ס”מ וייבשו ממנו את הנוזלים העודפים.
  • בקערת ערבוב המליחו וערבבו בעדינות עם כפית טפיוקה שתכסה מכל עבר.
  • שמנו קלות תבנית עם נייר אפייה והניחו את הטופו בצורה מרווחת שיצלה היטב מכל הצדדים. אפו במשך כ -15 דק’ או עד שמשחים.

רוטב – 

  • בסיר קטן על אש נמוכה ערבבו את כל החומרים מלבד הטפיוקה והשומשום.
  • כשמתחמם אבל עוד לא רותח הוסיפו את הטפיוקה וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו גם את השומשום וערבבו.

הרכבה – 

  • כשהטופו מוכן הוציאו מן התנור והעבירו לקערת ערבוב ומזגו מעליו את הרוטב. 
  • ערבבו בעדינות את הקערה בתנועות סיבוביות שהרוטב יכה מכל עבר.

הגישו לצד אורז וירקות

שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. לא הבנתי מה זה 2 כפות ופיטרה מחולק וגם לא הבנתי את אופן השימוש וההכנה שלה במתכון כאן…״ערבבו עם עפית טפיוקה שתכסה מכל עבר״.. ??

    1. היי אבישג.
      2 כפית טפיוקה סה”כ : כפית 1 לטופו בתנור, וכפית 1 לרוטב
      הכוונה היא לערבב את הטופו יחד עם כפית טפיוקה ככה שהטפיוקה תהיה מעין תיבול לטופו לפני שנכנס לאפייה.

  2. מתכון מעולה, הילדים טרפו וליקקו את האצבעות

  3. מה זה טפיוקה מוחלק?

    1. היי דנה
      2 כפית טפיוקה סה”כ : כפית 1 לטופו בתנור, וכפית 1 לרוטב
      הכוונה היא לערבב את הטופו יחד עם כפית טפיוקה ככה שהטפיוקה תהיה מעין תיבול לטופו לפני שנכנס לאפייה.

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות