קטגוריות

אוזני המן טבעוניות מלוחות עם בטטה ופטה שקדים ועשבי תיבול

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

מרכיבים ל-24 עוגיות:

בצק:

  • 210 גרם (1.5 כוסות) קמח / קמח כוסמין
  • 20 גרם (2 כפות שטוחות) קורנפלור
  • 150 גרם שמן קוקוס מוצק / נטורינה קרה
  • 20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף רסק תפוחים לא ממותק
  • 1 כפית מים קרים (במידת הצורך)
  • מלית:
  • 1 אריזה פטה שקדים ועשבי תיבול של פלנטי
  • 1 בטטה גדולה, מבושלת 
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, הקורנפלור, השמן, אבקת הסוכר והמלח ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את רסק התפוחים ומעבדים עוד כ-30 שניות. רק אם הבצק לא דביק, מוסיפים את המים.
  2. אוספים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ-15 דקות.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מכינים את המלית: שמים את הבטטה בקערה ומועכים גס עם מזלג. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מפוררים פנימה את הפטה ומערבבים. 
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח עבודה מקומח לעובי של 3-4 מ"מ. בעזרת קורצן או כוס קורצים עיגולים ומסדרים במרווחים בתבנית.
  6. מברישים את קצוות עיגולי הבצק במעט מים. שמים במרכז כל עיגול תלולית של המלית ומקפלים את הבצק משלושה כיוונים לקבלת צורה של אוזן המן. מהדקים היטב בקצוות.
  7. אופים כ-20-25 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות.

כתוב את הכותרת כאן

תייגו את @plenty4u  באינסטגרם ושיגו hashtag #plenty4u כדי שנוכל לראות את כל הטעימות. 

פייסבוק
ווצ'אפ
פינטרסט

Related Posts

סלט קיסר

אז במסגרת מחשבות על שולחן השבועות או… מה עוד אפשר לאכול בחום הזה?! קבלו אותו סלט קיסר עם רוטב מפנק על בסיס האגוז'נו שלנו (כן כן אותו סלט שפאולה רוזנברג התלהבה ממנו כשהתארחנו בספיישל שבועות ב2020) רוטב קיסר: 3-4 כפות מיונז טבעוני 1-2 כפיות צלפים במלח 2 כפיות חרדל 4 כפות אגוז'נו טבעי חבילת לבבות

פיצה ביאנקה טבעונית מקמח כוסמין עם תרד וארטישוק

מרכיבים לפיצה בינונית: בצק: 325 גרם (1/3 2 כוסות) קמח כוסמין מלא 1.5 כפיות שמרים יבשים 2 כפות שמן זית 190 מ"ל (2/3 כוס + 2 כפות) מים פושרים 1 כפית מלח תוספות: 250 גרם כמוצרלה קשיו מגורדת של פלנטי חופן עלי תרד חלוטים רבעי לביבות ארטישוק אופן הכנה: מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר

מאפה פילו במילוי ירקות, פטה שקדים ועשבי תיבול ומוצרלה קשיו

מרכיבים למאפה בקוטר 20-22 ס"מ: מלית: 1 כף שמן זית 1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות 1 חבילת עלי קייל, חתוכים לרצועות דקות מלח ופלפל שחור לפי הטעם 1 כוס מוצרלה קשיו של פלנטי מעטפת פילו: 3 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן מעט שמן להברשה הגשה: ½ חבילת פטה שקדים ועשבי תיבול של פלנטי בצל

לחמניות ממולאות במוצרלה קשיו

מרכיבים ל-8 לחמניות גדולות: בצק: 500 גרם קמח 1 כף שמרים יבשים 2 כפות סוכר 3 כפות שמן 320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים 1 כפית מלח מלית: 1 גלגל מוצרלה קשיו של פלנטי, חתוך ל-8 משולשים 4 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק מעט שמן להברשה זיגוג: 4 כפות שמן זית 4 שיני שום,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

גלילה למעלה