לא יאומן כמה שהמתכון הזה פשוט ושימושי! 3 רכיבים בלבד! 3 דקות הכנה!ללא רכיבים מלאכותיים, עשירה בויטמינים וטעם משגע!

סביר להניח שחלקנו כבר “גמולים” 💉 משימוש באבקות מרק, הרי ידוע שרובן המכריע מתועשות ועשויות מרכיבים לא ידידותיים בלשון המעטה. 

אבל עדיין יש מתכונים שהטעם העמוק והמרובד ממש נחוץ בהם, מה שהיפנים מכנים אומאמי עושר, מרקם, עומק. כזה הוא טעמן של פטריות, לכל פטרייה יש מרקם וטעם ייחודי לה, אך מה שמשותף לכולן זה העושר שהן מעניקות לכל תבשיל.

 

האבקה מקצרת זמני בישול, והכנות, מתאימה למרקים ולהעמקת טעמם של רטבים מכל מיני סוגים החל מברבקיו אמריקאי ועד רוטב לטופו אסייתי.

 

במתכון הזה בחרתי להשתמש בפטריות שיטאקי מיובשות, בגלל טעמן העז, ובגלל הזמינות שלהן ומחירן הסביר, היום ניתן למצוא אותן כמעט בכל בית טבע ואפילו בסופרים מסויימים.

 

כל שנותר לעשות זה לרוקן את שקית הפטריות לבלנדר במהירות גבוהה, להוסיף מלח ושמרי בירה, שמעשירים ומסמיכים בטעמם העמוק גם כן, שלא לדבר על כך שהם רוויים בויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית ועוד… לטחון ולאחסן בצנצנת במקרר. 

בקרוב אעלה מתכונים שמכילים את האבקה הזאת, לכן כדאי שהיא תהיה לכם מוכנה בשלף … 

בתיאבון! 🙂 

 

*ניתן להוסיף לפי הטעם למתכון, שום ועשבי תיבול מיובשים, אני העדפתי לשמור את הטעם נקי כדי שיתאים לי למתכונים רבים.

רכיבים:

1 חבילת פטריות שיטאקי מיובשות 85-100 גר’
1 כף שמרי בירה
1 כפית מלח הימלאיה ורוד
1 צנצנת זכוכית בגודל בינוני/גדול

הכנה:

  • לרקן את שקית הפטריות למיכל הבלנדר במהירות גבוהה, להוסיף את המלח ושמרי הבירה ולטחון.
  • לאחסן בצנצנת זכוכית במקרר.
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. תודה , שירי, גאוני!

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות