מתכון לחג שאפשר להכין מראש, לא רק שההכנה שלו קלילה, הוא גם דל בשומן ועשיר בחלבון, בסיבים וכל טוב, מרשים, חגיגי ומשמח

אצלנו "בקיבוץ" הדר יוסף צפון תל אביב, יש הרבה טבע בתוך העיר הגדולה. עברנו לשכונת הדר יוסף לפני כמעט שנה, לי ולמולי יש מן "תחביב" לעבור בתים לעתים תכופות וכך יצא שבמשך 5 שנות הזוגיות שלנו כבר גרנו יחד ב 3 ו½ בתים.

חלק מהתחביב הוא לעבור לבתים צנועים ולשדרג אותם בהרבה אהבה ועבודת כפיים…בבית הזה המטבח היה ה-פרויקט.

כאמור אני פחות או יותר חיה במטבח, ולכן זה היה זה הכי בוער,  צבענו בלבן את הקרמיקה (שהייתה בצבע חום ח**…) החלפנו את השיש לחדש, הזזנו ארונות מטבח כדי לפתוח מקום למדיח, בנינו אי! קילפנו את ארונות המטבח עם הפורמייקה השבורה ליטשנו וצבענו אותם ולבסוף שברנו קיר בסלון… הרוב הגדול נעשה במו ידינו ובתקציב נמוך מאוד, והתוצאה משמחת ביותר. 

אנחנו ממש מתאפקים לא להוסיף לבלוג הזה קטגוריית "DIY", זה יגיע גם בהמשך, יש לנו עוד כמה דברים על הפרק 🙂 

 

אנחנו תמיד מחפשים בתים על הקרקע, גם כי יש לנו שני יצורים מופלאים שחיים איתנו נינה הכלבה וג'ול החתול (המאהב הלטיני שלי) וגם בגלל שאנחנו אנשי אדמה.

 

במהלך החורף שתלנו לראשונה גינת ירק, זה תמיד היה החלום שלנו, (תמונות בקרוב-מבטיחים) לגדל את מה שאנחנו אוכלים, נקי מריסוסים ומושקה באהבה. כל החורף אכלנו חסות, מנגולד, פטרוזיליה, קייל, רוקט, תרד ואורוגולה מהגינה שלנו אין לתאר איזה אושר אדיר זה לגדל לעצמך את האוכל, זו תחושת סיפוק שאין כמוה, ועכשיו עם בוא האביב הצלחנו שוב בתקציב קטנטן, לשדרג את הגינה שלנו, שתלנו עגבניות, עגבניות שרי, מלפפונים, שעועית, זוקיני, טימין, זעתר, אורגנו, מיורם, פלפל מתוק, פלפל חריף ואספרגוס! השתילים נקלטו היטב, כמובן שאעדכן במתכונים איתם בעתיד לבוא.

 

אם יש לכם חלקת אדמה קטנה באיזור המגורים שלכם, אפילו אם אתם גרים בבניין, צאו אליה, תשביחו אותה, היא תכיר לכם תודה ותחזיר לכם מתנות טעימות ומופלאות.

 

אז חברתי היפה מיה בקשה מתכון לחג שאפשר להכין מראש, כזה קל גם לבטן וגם לזמן ההכנה , ואין כמו קיש ירקות שיענה על כל אלה. 

 

תכינו ותספרו לנו איך יצא 🙂

רכיבים:

קלתית/בצק פריך:

  • ½ כוס קמח חומוס
  • 1 כוס קמח אורז
  • ½ כוס אגוזי מלך
  • ½ כוס מים
  • 1 כף שמן זית
  • ¼ כפית מלח
  • טימין – לא חובה

    למלית:
  • 1 בצל סגול גדול / 2 קטנים – פרוס לטבעות ומופרד
  • 300 גר' טופו
  • 2 כפות שקדים מולבנים טחונים / קמח שקדים
  • ½ כוס חלב שקדים
  • ¼ כוס מים
  • 1 כף שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף שמרי בירה
  • טימין טרי
  • פלפל שחור גרוס גס

    הכנה:

    קלתית / בצק :

  • חממו תנור על 200c
  • במעבד מזון לטחון את כל הרכיבים עד שמתקבל כדור בצק דביק (ניתן להוסיף עוד קמח חומוס לפי הצורך)
  • לרדד את הבצק לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

    מלית
     
  • טחנו את כל המרכיבים במעבד מזון, מלבד הבצל, עד שמתקבל קרם חלק וסמיך (הוסיפו מעט נוזלים לפי הצורך)
  • הניחו את פרוסות הבצל באופן שווה על הבצק ומזגו את הקרם טופו מעל
  • בעזרת הידיים סדרו יפה את פרוסות הבצל שיבצבצו מתוך הקרם וקשטו בעלי טימין טריים
  • אפו במשך 30 דק' או עד שמשחים מעט. הוציאו וצננו בטמפרטורת חדר לפני הפריסה

    בתיאבון! ספרו לנו איך יצא 🙂
שיתוף ב whatsapp
שלח את המתכון בוואצאפ
שיתוף ב facebook
שתף את המתכון בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח כקישור באימייל
שיתוף ב print
גרסא להדפסה

הסדנאות שלנו :

גבינות גורמה טבעוניות ופרו-ביוטיקה ביתית

ריג'וולאק - טכניקה עתיקת יומין להכנת פרו-ביוטיקה ביתית בשיטה שהופכת שקדים ואגוזים לגבינות חלומיות.

אפייה ללא גלוטן

ללא הטפחה\ללא סוכר\שמרים\עמילנים

בואו לאינסטוש!

כתיבת תגובה

סגירת תפריט